Si voleu donar a conèixer les vostres receptes de CUINA DE LA TARONJA, ens les podeu enviar a l'adreça de contacte :
També mitjançant un comentari a este escrit. Les publicarem i en podem fer un recull.
Si voleu donar a conèixer les vostres receptes de CUINA DE LA TARONJA, ens les podeu enviar a l'adreça de contacte :
Per a començar, aquí en teniu una de molt fàcil i bona.
ResponEliminaINGREDIENTS
• 4 ous
• 150gr. de mantega o margarina
• 150 gr. de sucre
• 200 gr. de farina
• 2 gots de suc de taronja de Xerta
• 1 i ½ sobres de llevadura
• Pell ratllada d’una taronja
PREPARACIÓ
Posar tots els ingredients menys un dels gots de suc, en un recipient adequat per a batreu amb la batedora.
Abocar la barreja a una plàtera o llauna folrada amb paper de cuina o alumini, o bé muntada amb manteca..
Posar a forn prèviament encès durant ¾ d’hora (depén del tipus de forn) .
Uns 10 minuts abans de treure abocar pel damunt el got de suc de taronja restant amb 4 cullerades de sucre, un xorret de licor (cointreau) i una cullerada de mantega desfeta.
Taronges amb aromes d'ultramar
ResponEliminaIngredients:
- 8 taronges
- 1 canó de canyella
- 300 g de sucre moscobat
- 3/4 l de rom moreno
Preparacio:
1. Posem una ampolla sencera de rom (aproximadament 3/4 de l) en una cassola al foc, que vagi fent a poquet a poquet, a foc suau.
2. Afegim a la cassola on tenim el rom uns 300 g de sucre moscobat (mig paquet, aproximadament).
3. Ara hi posem unes pells de taronja i un canó de canyella partit per la meitat.
4. Anem desfent el sucre, barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Tingueu cura de no fer bullir el rom mai de la vida, perquè podria ser perillós. L'heu de mantenir sempre a foc suau.
5. Quan comenci a ser calent, encenem el rom amb un encenedor. La flama es mantindrà fluixa, ho anem removent tot, ara amb un cullerot metàl·lic, fins que el rom es vagi cremant i ja no faci flama, ja que això voldrà dir que s'ha cremat tot l'alcohol.
6. Pelem les taronges i les tallem a rodanxes gruixudes. Un cop tinguem el rom cremat, traiem del foc i hi afegim les rodanxes de taronja a la cassola perquè vagin xuclant el xarop. Ho deixem reposar i ja ho tindrem fet!
Clara
GELATINA DE NARANJA
ResponEliminaIngredientes
- 1,5 sobres de gelatina en polvo
- 1 yema de huevo
- 100 gramos de azúcar
- 1/4 de litro de leche
- 2 palos de canela
- 4 naranjas
- 1 cucharada de esencia de vainilla
- Gajos de naranja
Hidratamos la gelatina en polvo en media taza de agua fría, que dejamos calentar al baño María. Mezclamos la yema, el azúcar, la leche, la canela y la cáscara de las naranjas. Ponemos al fuego y cuando hierva, retiramos la canela y la piel de naranja. Batimos y mezclamos la gelatina y la esencia de vainilla y vertemos en un molde engrasado. Refrigeramos hasta que se cuaje, desmoldamos y adornamos con gajos de naranja.
GELATINA DE NARANJA
ResponEliminaIngredientes
- 1,5 sobres de gelatina en polvo
- 1 yema de huevo
- 100 gramos de azúcar
- 1/4 de litro de leche
- 2 palos de canela
- 4 naranjas
- 1 cucharada de esencia de vainilla
- Gajos de naranja
Hidratamos la gelatina en polvo en media taza de agua fría, que dejamos calentar al baño María. Mezclamos la yema, el azúcar, la leche, la canela y la cáscara de las naranjas. Ponemos al fuego y cuando hierva, retiramos la canela y la piel de naranja. Batimos y mezclamos la gelatina y la esencia de vainilla y vertemos en un molde engrasado. Refrigeramos hasta que se cuaje, desmoldamos y adornamos con gajos de naranja.