Us donem la benvinguda al bloc de l'Associació de Mestresses de Casa de Xerta.

divendres, 7 de març del 2008

CUINA DE LA TARONJA


Si voleu donar a conèixer les vostres receptes de CUINA DE LA TARONJA, ens les podeu enviar a l'adreça de contacte :

També mitjançant un comentari a este escrit. Les publicarem i en podem fer un recull.
ANIMEU-VOS!

Això sí, que vatros les haguésseu cuinat i/o preparat en alguna ocasió o de manera habitual. Si ens hi adjunteu una foto, millor, i súper si ens convideu a provar-les.

4 comentaris:

  1. Per a començar, aquí en teniu una de molt fàcil i bona.
    INGREDIENTS

    • 4 ous
    • 150gr. de mantega o margarina
    • 150 gr. de sucre
    • 200 gr. de farina
    • 2 gots de suc de taronja de Xerta
    • 1 i ½ sobres de llevadura
    • Pell ratllada d’una taronja

    PREPARACIÓ

    Posar tots els ingredients menys un dels gots de suc, en un recipient adequat per a batreu amb la batedora.
    Abocar la barreja a una plàtera o llauna folrada amb paper de cuina o alumini, o bé muntada amb manteca..
    Posar a forn prèviament encès durant ¾ d’hora (depén del tipus de forn) .
    Uns 10 minuts abans de treure abocar pel damunt el got de suc de taronja restant amb 4 cullerades de sucre, un xorret de licor (cointreau) i una cullerada de mantega desfeta.

    ResponElimina
  2. Taronges amb aromes d'ultramar
    Ingredients:
    - 8 taronges
    - 1 canó de canyella
    - 300 g de sucre moscobat
    - 3/4 l de rom moreno
    Preparacio:
    1. Posem una ampolla sencera de rom (aproximadament 3/4 de l) en una cassola al foc, que vagi fent a poquet a poquet, a foc suau.

    2. Afegim a la cassola on tenim el rom uns 300 g de sucre moscobat (mig paquet, aproximadament).

    3. Ara hi posem unes pells de taronja i un canó de canyella partit per la meitat.

    4. Anem desfent el sucre, barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Tingueu cura de no fer bullir el rom mai de la vida, perquè podria ser perillós. L'heu de mantenir sempre a foc suau.

    5. Quan comenci a ser calent, encenem el rom amb un encenedor. La flama es mantindrà fluixa, ho anem removent tot, ara amb un cullerot metàl·lic, fins que el rom es vagi cremant i ja no faci flama, ja que això voldrà dir que s'ha cremat tot l'alcohol.

    6. Pelem les taronges i les tallem a rodanxes gruixudes. Un cop tinguem el rom cremat, traiem del foc i hi afegim les rodanxes de taronja a la cassola perquè vagin xuclant el xarop. Ho deixem reposar i ja ho tindrem fet!
    Clara

    ResponElimina
  3. GELATINA DE NARANJA
    Ingredientes
    - 1,5 sobres de gelatina en polvo
    - 1 yema de huevo
    - 100 gramos de azúcar
    - 1/4 de litro de leche
    - 2 palos de canela
    - 4 naranjas
    - 1 cucharada de esencia de vainilla
    - Gajos de naranja

    Hidratamos la gelatina en polvo en media taza de agua fría, que dejamos calentar al baño María. Mezclamos la yema, el azúcar, la leche, la canela y la cáscara de las naranjas. Ponemos al fuego y cuando hierva, retiramos la canela y la piel de naranja. Batimos y mezclamos la gelatina y la esencia de vainilla y vertemos en un molde engrasado. Refrigeramos hasta que se cuaje, desmoldamos y adornamos con gajos de naranja.

    ResponElimina
  4. GELATINA DE NARANJA
    Ingredientes
    - 1,5 sobres de gelatina en polvo
    - 1 yema de huevo
    - 100 gramos de azúcar
    - 1/4 de litro de leche
    - 2 palos de canela
    - 4 naranjas
    - 1 cucharada de esencia de vainilla
    - Gajos de naranja

    Hidratamos la gelatina en polvo en media taza de agua fría, que dejamos calentar al baño María. Mezclamos la yema, el azúcar, la leche, la canela y la cáscara de las naranjas. Ponemos al fuego y cuando hierva, retiramos la canela y la piel de naranja. Batimos y mezclamos la gelatina y la esencia de vainilla y vertemos en un molde engrasado. Refrigeramos hasta que se cuaje, desmoldamos y adornamos con gajos de naranja.

    ResponElimina