Us donem la benvinguda al bloc de l'Associació de Mestresses de Casa de Xerta.

dijous, 17 de maig del 2012

COL·LABORACIÓ REVISTA XÀRATA

RECEPTA DE LA GENO SEGURA, GUANYADORA DEL SEGON PREMI AL CONCURS DE TAPES DEL PROGRAMA "TÀPIES VARIADES" DE CATALUNYA RÀDIO




Platillo de rellomillo de porc senglar amb mel
Dificultat: mitjana
Temps d’elaboració: entre 1 i 2 hores

Ingredients:
• 4 patates
• 4 maçanes Golden
• 4 albercocs madurs
• 1/2 got de moscatell
• 6 cullerades soperes de mel
• 2 cullerades soperes de tomata fregida
• Ametlla ratllada
• Formatge ratllat
• Mantega
• Sal
• Pebre
• Rellomillo de porc senglar

Elaboració

Lligar el rellomillo amb cordill de cuina. Salpebrar-lo. Agafar una safata de forn i muntar-la amb mantega. Posar el rellomillo a la safata.

Pelar els albercocs i (sense el pinyol) posar-los a un pot juntament amb el ½ got de moscatell, 4 cullerades de mel (guardem les 2 restants) i les 2 cullerades de tomata. A continuació ho passarem pel turmix. Amb una brotxa de cuina, muntar amb aquesta salsa el rellomillo. Posar-lo al forn a una temperatura de 220 graus. Cada 20 minuts donar-li la volta i tirar salsa per sobre. (Per saber si està cuit, punxarem amb un escuradents i quan no surti el suc vermell ja estarà).

Deixar refredar, treure els cordills i tallar el rellomillo (es pot tallar ben prim o de dos dits). Posar-lo en una safata. Tirarem per sobre el suc amb que l'hem cuit, les 2 cullerades restants de mel i l’ametlla ratllada.

Es dóna un cop de forn abans de servir.

Acompanyament:

Farem toves les 4 patates al microones, una vegada fredes les partirem per la meitat, tirarem per sobre el formatge ratllat i una punta de mantega. Posar-les al forn fins que estiguin daurades.

Agafarem les 4 maçanes, les farem en 4 trossos i les courem al forn.

A la fotografia del "platillo", la mida de les "mossegadetes" ens la dona la part de patata i el quart de maçana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada